Kontakta oss

Stiernas Redovisningsbyrå

Gåxsjö 120
833 49 Hammerdal


Tel: 0644-400 50
Fax: 0644-400 72
Epost: info@stiernas.se


SRF Konsulterna

Rex standard för redovsningsuppdrag

Arbetsgivardeklaration på individnivå

Från och med januari 2019, och för vissa arbetsgivare redan juli 2018, gäller nya regler för arbetsgivardeklarationen. Förändringen innebär att du som arbetsgivare ska redovisa de utbetalningar och skatteavdrag du har gjort per person varje månad. Detta kallas arbetsgivardeklaration på individnivå.

 

Det här innebär arbetsgivardeklaration på individnivå

Precis som idag ska du lämna arbetsgivardeklarationen varje månad. Skillnaden är att du ska redovisa de utbetalningar för arbete och de skatteavdrag du gör per betalningsmottagare. Det betyder att du inte ska lämna dessa uppgifter i den årliga kontrolluppgiften från och med inkomstår 2019.

 

Den nya arbetsgivardeklarationen består av två delar, en del där du redovisar uppgifter som berör dig som arbetsgivare och en del där du redovisar uppgifter för respektive betalningsmottagare.

Det är ett nytt sätt att redovisa på, med en ny tjänst och en ny blankett. Redovisningsperioder och deklarationsdatum är däremot samma som tidigare. Du räknar även ut arbetsgivaravgift på samma sätt som tidigare. De nya reglerna innebär endast en förändring av vad som ska redovisas i arbetsgivardeklarationen.